dk-alkohol-F - Ny dansk alkoholtrend overrasker

Artikler om dansk ungdoms ville alkoholforbruk er ingen sjelden vare. Men denne gangen er det annerledes. Alkohol skal være i ferd med å bli uhipt.

Sannheten er nemlig at den danske ungdomsgenerasjonen drikker markant mindre i dag enn for få år siden, skriver Information.

En undersøkelse utført blant 15 åringer i 2002 viste at 50 prosent av guttene og 39 prosent av jentene drakk alkohol hver uke. En tilsvarende undersøkelse fra 2010 viser derimot en helt ny trend. For guttene har tallet sunket til 28 prosent, mens kun 19 prosent av jentene drikker regelmessig. Med andre ord ser man nesten en halvering i ungdommens alkoholforbruk. Det var 5.000 skoleelever som ble spurt i undersøkelsen som er utført av danskenes institutt for folkehelse.

- De vil signalisere at de har orden på alt. Og det er ikke kult å ligge og rulle rundt i sitt eget oppkast, sier Nielsen til avisen. Han tror sunnhetsbølgen og et ønske om en veltrent kropp er en av årsakene til den nye trenden.

Fra i vår ble det forbudt for ungdom under 18 år å kjøpe alkohol med en alkoholprosent på mer enn 16,5 prosent. Aldersgrensen for kjøp av alkohol ble satt til 16 år i 2004. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2