VANSKELIG: USAs forsvarssjef er skrptisk til en militæroperasjon i Syria. Han sier at Syrias bilogiske og kjemiske våpen vil være et problem for utenlandske styrker som vurderer å gripe inn.  (Foto: YURI GRIPAS/Reuters)
VANSKELIG: USAs forsvarssjef er skrptisk til en militæroperasjon i Syria. Han sier at Syrias bilogiske og kjemiske våpen vil være et problem for utenlandske styrker som vurderer å gripe inn. (Foto: YURI GRIPAS/Reuters)

Dempsey skeptisk til militæroperasjon i Syria

Det ville vært svært vanskelig å gjennomføre en militæroperasjon i Syria, ifølge USAs forsvarssjef.

Martin Dempsey understreker at han følger de ordrer han får fra den amerikanske regjeringen. Men han tror politikerne gjør rett når de forsøker å oppnå internasjonal enighet om hvordan krisen i Syria skal håndteres.

Avansert luftforsvarssystem

I et intervju med CNN peker han på flere grunner til at en militæraksjon ville vært vanskelig å gjennomføre.

Les også: USAs spionsjef: – Al-Qaida bak terrorangrep i Syria

– Syria har et meget avansert luftforsvarssystem. Og de har kjemiske og biologiske våpen, sier Dempsey, som er sjef for den amerikanske generalstaben.

Frykter kjemiske og biologiske våpen

Han understreker at det syriske regimet så langt har unnlatt å bruke kjemiske og biologiske våpen mot opprørerne i landet. Men at våpnene finnes, vil være et problem for utenlandske styrker som vurderer å gripe inn.

Les også: FN ber Syria innordne seg Den arabiske liga

Dempsey er også skeptisk til å gi våpen til regimemotstanderne i Syria. Han peker på at opposisjonen består av en rekke forskjellige grupper, og at det er tegn som tyder på at al-Qaida forsøker å støtte dem. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2