Clinton nedtoner presidentambisjoner

I et intervju med Barbara Walters onsdag dempet Hillary Clinton forventningene om at hun har ambisjoner om å bli president i 2016.

– Jeg har sagt før at jeg ikke tror det er noe jeg vil gjøre igjen, sa Clinton som var nær ved å bli nominert til Demokratenes presidentkandidat for fire år siden.

Clinton, som har vært en av de mer populære statsrådene til president Barack Obama og ofte nevnes som en mulig kandidat om fire år, går av som utenriksminister når Obama tar fatt på sin andre presidentperiode.

For noen dager siden sa den republikanske politikeren Newt Gingrich at Hillary Clinton ville bli en formidabel og kanskje uovervinnelig motstander om hun skulle stille i 2016.

I intervjuet sier hun at hun i stedet godt kan tenke seg å gjøre noe annet for å bidra, for eksempel akademisk arbeid eller frivillig hjelpearbeid.

Etter at hennes mann Bills åtte år i Det hvite hus var over, gikk Hillary selv inn i politikken og ble valgt til senator for New York. Deretter tapte hun for Obama i nominasjonskampen i 2004, men ble hanket inn som utenriksminister av sin tidligere rival. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2