MOTKANDIDATER: Donald Trump vant valget for snart et år siden. Nå hevder en kilde at apparatet rundt motkandidat Hillary Clinton betalte et forskningsfirma for å granske Trump. Arkivfoto: AP/NTB SCANPIX
MOTKANDIDATER: Donald Trump vant valget for snart et år siden. Nå hevder en kilde at apparatet rundt motkandidat Hillary Clinton betalte et forskningsfirma for å granske Trump. Arkivfoto: AP/NTB SCANPIX
Amerikanske medier:

Clinton-kampanjen betalte for Trump-gransking

–Hillary Clintons valgapparat betalte et forskningsfirma for å dokumentere påstander om Trumps bånd til Russland, sier en kilde til flere amerikanske medier.

En kilde kom først med opplysningen til The Washington Post og bekreftet saken overfor AP tirsdag kveld.

Ifølge kilden ble ordningen håndtert av en advokat for kampanjen, styret og hans advokatfirma. Advokaten Marc Elias har foreløpig ikke besvart forespørsler fra nyhetsbyrået.

Trump og Russland

Kilden hevder videre at det politiske forskningsfirmaet Fusion GPS kontaktet Elias og hans advokatkontor Perkins Coie om å fortsette gjennomgangen av Trumps internasjonale forretningsforbindelser. Representanter for Fusion GPS har ikke ønsket å kommentere opplysningene.

Avisen skriver at Fusion GPS kontaktet den tidligere britiske agenten Christopher Steele som laget en rapport. Den skal dokumentere påstander om kontakt mellom Trumps organisasjon og russiske myndigheter.

Elias og hans advokatkontor skal ha støttet firmaet økonomisk fra april i fjor på vegne av Clintons valgkamp og Demokratenes sentralstyre. Før denne avtalen ble inngått ble Fusion GPSs undersøkelse av Trump finansiert av en ikke navngitt republikansk klient under Republikanernes primærvalg.

Finansiering av granskingen til Fusion GPS skal ha fortsatt til slutten av oktober 2016, kun dager før selve valgdagen.

Korrupsjon og prostituerte

Rapporten saken handler om, ble kjent i media i januar. Her fremkommer det påstander om at Trump kan knyttes til både korrupsjon og omgang med prostituerte. Én av påstandene i rapporten går ut på at russisk etterretning sitter på et videoopptak av Trump og flere prostituerte i seksuell aktivitet på et hotellrom i Moskva.

Trump raste da rapporten ble publisert, og kalte det «falske nyheter laget av syke mennesker».

(©NTB/TV 2 )

Mer innhold fra TV 2