Clinton bekymret over salg av atomreaktor

USA er bekymret over et kinesisk salg av to atomreaktorer til Pakistan.

Washington har allerede bedt Kina om en avklaring på avtalen om å bygge to nye 650 megawatts reaktorer i Pakistans Punjab-provins. Den amerikanske utenriksministeren Hillary Clinton mener salget må godkjennes av Nuclear Suppliers Group (NSG).

- Alle slags transaksjoner som involverer kjernefysisk kraft vekker internasjonal bekymring. Derfor mener vi at NSG skal få besvart en serie spørsmål de har i forbindelse med salget, sa Clinton under en pressekonferanse i Pakistan mandag.

I tillegg til å bygge de to reaktorene i Pakistan, har kinesiske myndigheter godkjent at det skal bygges et atomkraftverk i den sørvestlige regionen Guangxi, rapporterer statlige medier mandag.

Beijing har trappet opp investeringene i atomkraft for å skjære ned på karbonutslipp og redusere landets kullavhengighet.

Utenriksminister Clinton hadde med seg drøyt tre milliarder kroner i kofferten under sitt Pakistan-besøk denne uken. Håpet er at den rause bistanden skal overvinne mange pakistaneres skepsis til USAs krigføring i Afghanistan. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2