Clinton advarer mot at Gaddafi vil drepe

Libyas leder Muammar Gaddafi virker fast besluttet på å drepe så mange som mulig i kampen for å gjenvinne kontrollen med hele landet, sier USAs utenriksminister Hillary Clinton.

- Det dere ser i dag er en anerkjennelse av at uansett hva FNs sikkerhetsråd beslutter, må det inkludere arabisk ledelse og arabisk deltakelse, sa Clinton til kringkastingsselskapet CBS.

- Mange forskjellige aksjoner vurderes, en flyforbudssone ja, men også andre som kan gjøre det mulig å beskytte libyske borgere mot sin egen leder som virker besluttet på å skru klokken tilbake og drepe så mange av dem som mulig, tilføyde hun.

Den internasjonale Røde Kors-komiteen opplyser at den har trukket alle sine medarbeidere ut av Benghazi og oppfordret begge parter i krigen til å spare sivile og medisinsk personell.

Røde Kors var blant de få hjelpeorganisasjonene som var til stede i Libyas nest største by, som i flere uker har vært sentrum for opprøret mot Gaddafi. Medarbeiderne er i stedet flyttet enda lenger øst til byen Tobruk.

Clinton håper at Sikkerhetsrådet skal stemme over flyforbudssone torsdag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2