CARE: - Regntid kan skape ny tragedie i Haiti

Hjelpeorganisasjonen CARE frykter at regntiden skal utløse en ny menneskelig tragedie i det jordskjelvrammede Haiti. Kvinner og barn er spesielt utsatt.

Rundt 460.000 mennesker bor nå i flyktningleire der tak og vegger laget av lakener er det eneste som beskytter mot vær og vind. Sanitærsystemene har brutt sammen, og faren for sykdom er stor.

- Vi jobber på spreng for å få på plass vanntett husly og bedre sanitære forhold før regntiden kommer i slutten av mars. Vi ser allerede at flere og flere får luftveisinfeksjoner, fordi de sover rett på bakken, sier CAREs generalsekretær Marte Gerhardsen.

- Et viktig ledd i CAREs arbeid er å hindre en storstilt utvikling av vannbårne sykdommer. Vi bygger latriner, deler ut hygienepakker med såpe og vaskemidler og gir folk i leirene opplysninger om at det er viktig med håndvask og renslighet, tilføyer hun.

Det er gått en måned siden et voldsomt jordskjelv rammet Haiti og nærmest jevnet landets hovedstad Port-au-Prince med jorda. Minst 217.000 mennesker omkom i skjelvet, mens anslagsvis 1,2 millioner ble hjemløse. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2