Cameron håpefull etter seier i TV-debatt

Tory-leder David Cameron vil forsøke å bruke den gode prestasjonen i den siste TV-debatten til å skaffe de konservative flertall i valget 6. mai.

- Vi har seks og en halv dag på oss til valget. Ikke kast bort et minutt, ikke kast bort en time. Dette landet skriker etter forandring. Og vi er nødt til å forklare folk at den eneste måten å få dette til på, er med en konservativ regjering, sier David Cameron.

De fleste meningsmålingene utført etter den siste av de tre TV-sendte partilederdebattene utpekte David Cameron som vinner. På en YouGov-måling for The Sun mente 41 prosent av velgerne at Cameron gjorde best figur, og på en måling for ITV kom også Tory-lederen best ut, med 35 prosent. Labour-leder Gordon Brown kom dårligst ut på begge målingene.

De konservatives forsprang på meningsmålingene er de siste ukene skrumpet inn, og for første gang siden 1974 kan resultatet av valget bli at ingen får rent flertall.

Men ifølge den internettbaserte veddemålsagenten Betfair har sannsynligheten for at Toryene får flertall økt med 3 prosentpoeng, til 40 prosent, etter debatten.

Det var Storbritannias vaklende økonomi som sto i sentrum under torsdagens partilederdebatt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2