Pave Benedikt XVI. (Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERS)
Pave Benedikt XVI. (Foto: ALESSANDRO BIANCHI/REUTERS)

Briter kritiske til pavens besøk

Kun 14 prosent støtter besøket, viser en meningsmåling i avisen The Times.

To av tre briter er imot at pave Benedict XVI skal besøke Storbritannia på statens bekostning denne uken. Årsaken til skepsisen er enten de høye kostnadene knyttet til besøket eller synspunkter som forfektes av den katolske kirke.

Dyr sikkerhet

1508 personer har deltatt i meningsmålingen, og av dem svarer 57 prosent at de ikke mener så mye om besøket, men at de likevel er imot at Storbritannia skal bruke store summer på det. Den britiske regjeringen mener kostnadene er uunngåelige.

Besøket kommer til å koste mellom 10 og 12 millioner pund, opptil 130 millioner kroner. I tillegg skal det brukes opptil 1,5 millioner pund, 14 millioner kroner, på et omfattende sikkerhetsopplegg.

Uenige i saker om prevensjon og abort

11 prosent sier at de er imot besøket på grunn av pavens meninger. Samtidig svarer 73 prosent at paven burde endre sin mening om abort. Også når det gjelder prevensjon, homoseksualitet og kvinnelige prester, mener et stort flertall at paven bør endre holdning.

Benedict er den første paven som kommer på statsbesøk til Storbritannia. Besøket innledes torsdag. Hans forgjenger var også i Storbritannia, men da på invitasjon fra Kirken. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2