børs-europa - Oppgang på europeiske børser

Tyske aksjekurser steg med over 3 prosent i morgentimene mandag. Også andre europeiske børser kunne melde om solid oppgang.

Optimismen blant investorene skyldes økt tro på en løsning på gjeldskrisen i eurosonen. Blant annet har det gått rykter om at Italia vil få kriselån fra Det internasjonale pengefondet (IMF).

Ryktene avvises av IMF, men de førte likevel til at asiatiske børser kunne notere en dag i pluss da de stengte mandag. En delegasjon fra IMF var mandag på vei til Roma for å ha samtaler med italienske myndigheter, samtidig som regjeringen forbereder en sparepakke som skal legges fram om en ukes tid.

I Europa steg den tyske DAX-indeksen først med 3,2 prosent før den begynte å gå noe tilbake. Ved 10-tiden lød oppgangen på 2,9 prosent.

Også i Italia steg aksjekursene med over 3 prosent like etter åpning. Det gjorde de også i Frankrike, der spesielt storbanker som BNP Paribas og Société Générale kunne glede seg over at kursene steg. Bankene er spesielt utsatt hvis gjeldskrisen i eurosonen ikke stabiliseres. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2