– Bombedrama var ikke terror

Fredagens bombedrama i København var ikke en terroraksjon, ifølge Berlingske Tidende. Det mistenkes at den pågrepne mannen planla en «kriminell handling».

Ifølge den danske avisen ble ikke regjeringens beredskapsplan for terrorsituasjoner iverksatt i forbindelse med hendelsene i den danske hovedstaden, og den danske etterretningstjenesten PET kommer til å bekrefte at det ikke skal dreie seg om en planlagt terrorhandling.

Høytstående tjenestemenn i flere departementer er underrettet om at det ikke ble funnet sprengstoff på mannen som ble pågrepet og brakt til sykehus fredag kveld.

Personer i justisdepartementet i Danmark har opplyst at det ikke skal dreie seg om en radikal islamist eller person med terrorplaner. Det er imidlertid mulig at den pågrepne mannen har planlagt en annen kriminell handling.

Opplysninger tydet fredag kveld på at mannen som antas å stå bak eksplosjonen på et hotell i København tidligere på dagen, skal ha brukt falsk identitet. Myndighetene mener imidlertid ikke at dette trenger å bety at det er snakk om noen terroraksjon, skriver avisen.

Mannen ble holdt tilbake i flere timer i en park ved hotellet der eksplosjonen fant sted, ettersom politiet mente en pakke som var festet til mannens kropp var mistenkelig. Først etter at pakken var fjernet og undersøkt, ble mannen kjørt bort i ambulanse.

Pakken, som trolig var en mageveske, inneholdt ingen eksplosiver. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2