binladen-datter-F - - Datteren hevder bin Laden ble tatt i live

Datteren til Osama bin Laden skal ha fortalt at faren ble tatt til fange av de amerikanske spesialsoldatene før han ble drept, skriver den pakistanske avisen The News.

Avisen sier de har opplysningen fra ikke navngitte tjenestemenn. Ifølge meldingen skal den tolv år gamle datteren ha fortalt at bin Laden ble drept i løpet av de første minuttene av aksjonen mot huset i Abbottabad.

Amerikanske myndigheter har sagt at spesialsoldatene ville ta bin Laden i live, men at han gjorde motstand. Men amerikanske tjenestemenn har også opplyst at han ikke var bevæpnet.

Osama bin Laden hadde 500 euro og to telefonnumre sydd inn i klærne han hadde på seg da han ble drept, ifølge den amerikanske TV-stasjonen ABC News. Etterretningstjenesten CIA er i ferd med å analysere disse telefonnumrene, samt ti andre mobilnumre, ti datamaskiner og 100 minnepinner som ble funnet i huset.

Flere av bin Ladens slektninger som befant seg i villaen, får behandling på et sykehus i byen Rawalpindi, bekrefter den pakistanske hæren overfor BBC. Ifølge TV-kanalen Al Arabiya skal det være seks barn blant dem. I tillegg skal en være bin Ladens kone, og en jemenittisk kvinne som kan være familiens lege. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2