MØTTE IKKE OPP I RETTEN: Italias statsminister Silivio Berlusconi møtte ikke opp i retten i Milano tirsdag. (Foto: Octav Ganea/AP Photo)
MØTTE IKKE OPP I RETTEN: Italias statsminister Silivio Berlusconi møtte ikke opp i retten i Milano tirsdag. (Foto: Octav Ganea/AP Photo)

Berlusconi vil ha spesialdomstol i sex-saken

Tirsdag var det klart for et nytt rettsmøte i saken der Silvio Berlusconi er tiltalt for å ha betalt for sex med en mindreåring.

Dagen etter at partiet til Silvio Berlusconi gikk på et forsmedelig tap i hans hjemby, var det klart for et nytt rettsmøte i sex-saken mot statsministeren .

LES OGSÅ: Berlusconi tapte på hjemmebane

Møtte ikke opp

Berlusconi selv møtte ikke opp i retten tirsdag, men hans forsvarere kom med en rekke innvendinger mot saken. De stilte blant annet spørsmål ved om domstolen i Milano i det hele tatt har rett til å føre saken.

Advokatene mener at Berlusconi burde vært stilt for en spesialdomstol for regjeringsmedlemmer ettersom han skal ha begått forbrytelsene i egenskap av å være statsminister.

Andre rettsmøte så langt

Berlusconi er anklaget for å ha betalt for å ha sex med marokkansk-fødte Karima El Maroug, også kjent som «Ruby hjerteknuser», da hun var 17 år.

Han er også tiltalt for maktmisbruk i det han skal ha presset politiet til å løslate henne etter at hun ble pågrepet, mistenkt for tyveri.

Rettssaken mot Berlusconi ble innledet i april, men tirsdagens rettsmøte var kun det andre så langt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2