Ber irakere vende hjem fra Syria

Irakiske myndigheter ber irakiske statsborgere om å vende hjem fra Syria. Samtidig har to irakiske journalister blitt drept mens de dekket uroen i Damaskus.

Iraks regjering uttrykte tirsdag bekymring for at irakere i Syria stadig oftere blir rammet av angrep.

– Iraks regjering ber dem om å komme hjem, heter det i en uttalelse fra regjeringen, der det også fremholdes at myndighetene vil gjøre alt de kan for å bidra til at irakere kan komme hjem.

Titusener av irakere har flyktet til naboland for å slippe unna volden i hjemlandet, og cirka 87.000 irakere er registrert som flyktninger i Syria.

Fortsatt blir folk drept i angrep i Irak. Bare i mai ble 237 personer drept og 603 personer såret i angrep, som militante grupper står bak.

Tidligere tirsdag opplyste en irakisk politimann at syriske myndigheter har utlevert to døde journalister til irakiske myndigheter. Den ene var redaktør i ukesavisen Al-Rawaa i Bagdad, mens den andre var frilansjournalist for flere ulike irakiske medier. Begge journalistene var i 40-årene, og begge mistet livet mens de var i Damaskus for å dekke opprøret mot det syriske regimet. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2