Begge nordmennene er i Kisangani

Den andre nordmannen som er siktet for drap i Kongo, er nå kommet fram til militærfengselet i Kisangani.

Det norske Utenriksdepartementet sier de ikke frykter for sikkerheten til de to i fengselet, selv om misjonærer og andre kilder på stedet sier stemningen er så aggressiv mot nordmennene at de neppe er trygge.

Det aktuelle området i Kongo er svært ustabilt. UD har lenge frarådd nordmenn å reise til eller oppholde seg i nordlige eller østlige deler av Kongo.

– Det vi i denne situasjonen har vært bekymret for, er sikkerheten til andre nordmenn i området, som misjonærene, sier kommunikasjonsrådgiver Christian Hansson i UD til NTB.

Etter et møte mellom viseguvernøren og den norske ambassadesekretæren er imidlertid frykten mindre.

– Møtet var positivt og konstruktivt og vil nok bidra til å roe ned gemyttene, sier Hansson.

De to drapssiktede nordmennene, en 27-åring fra Østlandet og en 28-åring fra Aust-Agder, er siktet for å ha drept sjåføren Abedi Kasongo. Nordmennene befant seg i bilen sammen med Kasongo, en tolk og en hjelper da 27-åringen skal ha bedt sjåføren om å stanse slik at de kunne gå på do.

Uavhengige kilder skal ha fortalt at sjåføren nektet, og at 27-åringen av den grunn skjøt ham i pannen.

Hjelperen og tolken skal etter hvert ha rømt fra bilen og varslet sikkerhetspolitiet. De to nordmennene skal ha lagt på flukt, men til slutt ha blitt omringet i en landsby. 28-åringen klarte å rømme ut i jungelen, men ble pågrepet mandag. På grunn av transportproblemer kom han ikke fram til Kisangani før fredag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2