Barfoed slår ring om Henriette Kjær

De konservatives partileder Lars Barfoed gir sin fulle støtte til partiets talsperson Henriette Kjær, til tross for nye avsløringer om rot i privatøkonomien.

Det stormer på ny rundt Kjær, etter at det har kommet fram at hun og samboeren har blitt dømt til å tilbakebetale lån og regninger for flere hundre tusen kroner.

- Jeg har snakket med Henriette Kjær og forstår at pengene er betalt. Mange mennesker kan i perioder ha problemer med å betale penger de skylder, og få en dom for det. Det er en privatsak, og jeg har full tillit til Kjær som politiker. Hennes kvalifikasjoner overskygger på langt vei denne saken, sier Barfoed til avisen Berlingske Tidende.

Politiet har tidligere avvist å etterforske anklager om dokumentfalsk mot Kjær og hennes ektemann, med bakgrunn av at saken er foreldet.

Det var Kjærs svigermor som meldte De konservatives partipolitiske talsperson til politiet tidligere i januar. Anmeldelsen gikk ut på at Kjær og mannen Erik Skov Pedersen i 2005 skulle ha forfalsket underskriften hennes på et gjeldsbrev. Skov Pedersen har siden anmeldt moren for injurier.

Kjær måtte i 2005 gå av som familieminister etter at hun og samboeren ble dømt til å tilbakebetale en forbruksgjeld på 50.000 danske kroner. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2