RETURNERT TIL HAITI: Haitis tidligere diktator Jean Claude «Baby Doc» har fått utreiseforbud. (Foto: EDUARDO MUNOZ/Reuters)
RETURNERT TIL HAITI: Haitis tidligere diktator Jean Claude «Baby Doc» har fått utreiseforbud. (Foto: EDUARDO MUNOZ/Reuters)

Baby Doc:– Derfor kom jeg hjem

Haitis tidligere diktator siktet for korrupsjon etter 25 år i eksil. Alle lurer på hvorfor han egentlig dro hjem. Fredag snakket han ut.

Haitis tidligere diktator Jean-Claude «Baby Doc» Duvalier forklarte fredag at han var kommet hjem fra eksil for å vise solidaritet og bidra til forsoning.

Overraskende retur

– Jeg vet hvor nysgjerrige dere er på å få vite hva som er hensikten med min hjemkomst til Port-au-Prince etter et kvart århundres fravær. Spørsmålet er på alles lepper, sa Duvalier fredag i det som var hans første tale etter den overraskende hjemkomsten sent søndag kveld.

Formålet med hjemkomsten er først og fremst å hedre de anslagsvis 316.000 menneskene som mistet livet i det voldsomme jordskjelvet som rammet Haiti den 12. januar i fjor, sa Duvalier i sin tale.

Vil hjelpe folket

– Jeg er kommet tilbake til dere for å vise min solidaritet i denne ekstremt vanskelige perioden i nasjonens liv, mens hundretusener lever under stjernene, midt i ruiner, sa han.

Men rettsforfølgelse er en liten pris å betale for hjemkomsten og muligheten til å delta i gjenoppbyggingen av landet, sa Duvalier i sin tale. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2