RESULTATLØST: Operativ leder hos Helitrans, Geir Thyness, opplyser til TV 2 at søket etter det savnede helikopteret fortsatt er resultatløst.  (Foto: Øyvind Hermstad/TV 2)
RESULTATLØST: Operativ leder hos Helitrans, Geir Thyness, opplyser til TV 2 at søket etter det savnede helikopteret fortsatt er resultatløst. (Foto: Øyvind Hermstad/TV 2)

Avslutter letingen etter norsk helikopter

Letingen etter det norske helikopteret med to personer om bord som er savnet i Nord-Tyskland, er avsluttet for helgen.

En vanntett ryggsekk som tilhører en av dem som var om bord, ble funnet på stranden ved Neustadt torsdag. Men letemannskapene har foreløpig ikke funnet flere spor etter helikopteret til selskapet Helitrans.

LES OGSÅ: – Ubegripelig at de ikke har funnet helikopteret

Ryggsekk funnet

Både selskapet og Hovedredningssentralen Nord-Norge bekreftet fredag at den tyske redningstjenesten hadde innstilt letingen for helgen. Snø på bakken ble oppgitt som en av årsakene. Det ventes at fartøyer med bedre utstyr for undervannssøk vil bli satt inn i søket utenfor kysten i begynnelsen av neste uke.

Ryggsekken som er funnet, tilhører en rumener som var om bord i helikopteret. Piloten var en nordmann ansatt i Helitrans.

LES OGSÅ: Nye søk etter helikopter i Østersjøen

Forsvant onsdag

De to var på vei fra Lübeck til Halmstad i Sverige da de forsvant fra radaren onsdag. Letingen har pågått både på land og til sjøs nord for Lübeck-bukta.

Det savnede helikopteret er av typen Eurocopter AS350. I oktober i år måtte Helitrans sette alle sine helikoptre av denne typen på bakken etter ordre fra Luftfartstilsynet, skriver NRK. Årsaken var at tilsynet i en kontroll fant utdaterte flygermanualer. Helikoptrene ble satt i drift igjen etter at feilen var rettet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2