Avis: - Israel forbereder mulig angrep mot Iran

Israels militære styrker forbereder seg på mulige angrep mot Irans kjernefysiske anlegg. Angrepene kan bli satt ut i livet på kort varsel, hvis politikerne gir ordre om det.

Israelerne har anskaffet tre avanserte overvåkingsfly av typen AWACS for å kunne forberede slike angrep, skriver London-avisen The Times.

Iranske ledere har tidligere kommet med svært truende uttalelser mot Israel.

- Israel ønsker å forsikre seg om at hvis de militære styrkene får grønt lys, kan de slå til mot Iran i løpet av noen dager, eller kanskje timer. Budskapet til Iran er at advarslene ikke bare er tomme ord, sier en ikke navngitt israelsk offiser til The Times.

Fagfolk tror at hvis israelerne velger å gå til angrep, kan de komme til å slå til mot mer enn ett dusin mål samtidig. Blant disse er tre faste kjernefysiske anlegg, men også bilkolonner i bevegelse, het det i artikkelen lørdag.

I 1981 angrep israelske fly det irakiske atomanlegget Osirak utenfor Bagdad. Dette angrepet var over på mindre enn to minutter, men satte stans for diktatoren Saddam Husseins planer om å skaffe Irak atomvåpen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2