TROPISK STORM: Trærne merkes av vinden i Chetumal mens den tropiske stormen Alex passerer. (Foto: STRINGER/MEXICO/Reuters)
TROPISK STORM: Trærne merkes av vinden i Chetumal mens den tropiske stormen Alex passerer. (Foto: STRINGER/MEXICO/Reuters)

Årets første karibiske orkan tar liv

Årets første karibiske orkan, Alex, feide over Yucatán-halvøya i Mexico og videre ut i Mexicogolfen søndag.

I Nicaragua og El Salvador døde minst åtte mennesker som resultat av søleskred og oversvømmelser. To mexicanske oljehavner ble stengt, selv om stormen ble nedgradert til en tropisk storm da den passerte over land.

Men det var ventet at den ville øke i styrke igjen når den igjen er over åpent hav, noe som er til stor bekymring for dem som har ansvaret for å forsøke å stanse den pågående oljelekkasjen fra en BP-brønn sør for New Orleans.

Om stormen fortsetter langs kursen den nå har, vil den treffe land igjen lengst nord i Mexico ved grensa til Texas. Dermed ligger ikke oljelekkasjen direkte i orkanens vei.

Ekspertene advarer likevel mot tunge dønninger og kraftig vind som kan legge hindringer i veien for arbeidet med å stanse lekkasjen og for oppryddingen av oljesølet.

Shell stanset produksjonen på to av sine plattformer i golfen og evakuerte unødvendig personale fra flere rigger. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2