Amerikansk handelsunderskudd krymper

Underskuddet på USAs handelsbalanse med utlandet krymper. Samtidig viser tallet på amerikanere som søker om ledighetstrygd at arbeidsmarkedet bedrer seg langsommere enn ventet.

Handelsunderskuddet falt uventet i januar, da omfanget av handelen og først og fremst importen krympet for første gang på fem måneder. Underskuddet ble på 37,7 milliarder dollar eller rundt 222 milliarder kroner, viste tall fra USA handelsdepartement torsdag.

De fleste analytikere hadde på forhånd spådd en stigning i handelsunderskuddet til rundt 41 milliarder dollar. President Barack Obama vil nå gjøre en styrking av eksporten av amerikanske varer og tjenester til en prioritert oppgave.

Styrkingen av USAs økonomi kan ikke bygges på «flyktige bobler og ukontrollert spekulasjon», sa Obama i en tale torsdag.

- Amerikanske selskaper må få et forsvarlig spillerom og de ansatte en rettferdig behandling, framholdt han.

Tallet på amerikanske lønnstakere som meldte seg arbeidsledige sank noe mindre enn ventet i forrige uke. Det tyder ifølge analytikere på at arbeidsmarkedet er i bedring, selv om bedringen ikke skjer så raskt som mange hadde håpet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2