Alle reddet etter flystyrt i USA

Ingen menneskeliv gikk tapt da et fly fra US Airways med 150 passasjerer og et mannskap på fem torsdag styrtet i den iskalde Hudson-elva i New York etter å ha truffet en flokk med gjess.

USAs luftfartsverk FAA bekreftet torsdag at ingen omkom da Airbus A-320-flyet styrtet.

– Vi har fått fastslått at alle kom seg ut, sier en talskvinne til Reuters.

– Det er helt utrolig at alle er i live, sier en av passasjerene, Alberto Panero. Flere av passasjerene skal imidlertid ha fått skader.

– Folk blødde over alt. Vi traff vannet temmelig hardt, sier en annen passasjer, Jeff Kolodjay. Han sa en av motorene var i brann, og at kapteinen ba alle om å forberede seg på en hard landing.

– Jeg kjørte nedover motorveien, og da jeg kikket mot høyre, så jeg flyet rett over vannet på vei nedover, sier Pirney Santiago (34) til NTB.

– Jeg sa til meg selv at dette flyet kommer til å styrte, sier han ved et av ferjeleiene ved Hudson-elva der de overlevende passasjerene ble fraktet inn.

– Like etter styrtet flyet i elva, og jeg så et enormt plask. I flere minutter lå det i overflaten med dørene igjen. Så kom passasjerene ut på vingene, og flere ferjer kom til stedet, sa han.

Passasjerene sto på rekke og rad på vingene med føttene i vann mens de ventet på å bli evakuert av ferjer, samtidig som flyet drev nedover elva. I løpet av en halv time drev det 40 kvartaler nedover elva fra der det traff vannet ved 72. gate.

Amerikanske sikkerhetsfolk sier at det ikke er noe som tyder på at flyet styrtet som følge av et terrorangrep. Trolig skyldtes styrten at flyet traff en flokk med gjess slik at begge motorene ble ødelagt og flyet mistet all motorkraft.

Borgermester Michael Bloomberg berømmer flygeren og sier at han gikk gjennom flyet flere ganger etter at alle var ute for å forsikre seg om at ingen var igjen om bord.

Flyet, som er av typen Airbus A320 og tilhører US Airways, hadde minutter før tatt av fra La Guardia-flyplassen på vei mot Charlotte i North Carolina da det styrtet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2