Alle i sikkerhet etter ferjebrann i Sverige

Alle om bord ble brakt i sikkerhet etter at det torsdag kveld tok fyr i maskinrommet til ferja Queen of Scandinavia i Oskarshamn i Sverige.

Fartøyet fungerer som bosted for mellom 800 og 1.000 personer som jobber på atomkraftverket i Oskarshamn, en by snaue 35 mil sør for Stockholm.

Brannen ble oppdaget ved 23-tiden torsdag kveld.

Det skal kun ha vært 238 arbeidere om bord da brannen startet. Resten var på jobb ved atomkraftverket.

Ved 00.30-tiden natt til fredag trodde politiet at alle som befant seg på om bord var kommet seg i sikkerhet på kai.

– Vi kan imidlertid ikke være sikre på at absolutt alle har kommet seg ut, sier Mikael Kaiser, vakthavende politibetjent i Kalmar len, til nyhetsbyrået TT.

En rekke busser var natt til fredag på vei til kaia i Oskarshamn slik at de evakuerte skal få varmet seg.

– Vi forsøker å skaffe busser til mellom 1.000 og 1.500 personer midt på natten. Det er ikke enkelt. Det er en stor oppgave å finne bosted til arbeiderne, sier Kaiser.

Kaiser sier at brannen oppsto i maskinrommet, og at den ved 00.30-tiden ennå ikke var under kontroll.

– Jeg har ingen opplysninger om at personer har kommet til skade. Det virker som om det meste har gått ordentlig for seg, legger han til.

– Slukningsarbeidet vil pågå utover natten, men alle om bord er ute. Jeg synes evakueringen gikk bra, sier Sjøberg til Aftonbladet.

Queen of Scandinavia var tidligere i rederiet DFDS’ eie, og gikk ifølge TT mellom Oslo til København. Ferja skal også ha gått mellom Newcastle, Stavanger, Haugesund og Bergen.

I det siste har ferja fungert som hotell for arbeidere fra det franske selskapet Alstom. Selskapet jobber med et stort moderniseringsprosjekt på kjernekraftverket i Oskarshamn. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2