Alle forretninger i Mexico by får åpne

Myndighetene i Mexico by har gitt alle forretninger tillatelse til å gjenåpne etter at de for fem dager siden fikk ordre om å stenge på grunn av svineinfluensaen.

Kommunens helsesekretær Armando Ahued opplyste onsdag at idrettsarenaer, dansesaler, kinoer og alle restauranter kan operere som normalt.

De må imidlertid respektere strenge regelverk for hygiene, blant annet at alle ansatte må bruke ansiktsmasker for å hindre smitte.

Mange mexicanere returnerte til arbeidet onsdag etter at myndighetene sa at det verste var over. Trafikken var tett, og tacoselgere var igjen på plass langs fortauene.

Myndighetene sier at den drastiske stengningen av nesten alle virksomheter bidro til å bremse spredningen av H1N1-viruset. Onsdag hevet myndighetene tallet på omkomne av influensaen fra 29 til 42.

Onsdag kom også en større gruppe mexicanere hjem etter å ha sittet i karantene i Kina.

Presidentens kone, Margarita Zavala, var oppe ved daggry for å ønske de 136 mexicanerne velkommen da det innleide flyet landet i Mexico by. Ingen av dem hadde symptomer på influensa.

119 kinesere som ble hentet av et kinesisk fly i Mexico, ble straks kjørt til sykehus og satt i en ukes karantene etter at de kom hjem til Shanghai. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2