afgh-taliban-møte-F - BBC: – Afghansk regjering skal møte Taliban

Regjeringen i Afghanistan skal møte folk fra talibanmilitsen for å forsøke å få i stand forhandlinger om fred. Møtet ventes å finne sted i Saudi-Arabia i løpet av de nærmeste ukene, melder BBC.

Taliban har til nå nektet å anerkjenne president Hamid Karzai og hans regjering som Afghanistans lovlige makthavere. Men nå skal den islamistiske militsen likevel ha gått med på et møte, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider søndag.

Taliban skal ifølge nyhetsbyrået AFP allerede ha innledet sonderinger om fredssamtaler med USA. Disse sonderingene finner sted i emiratet Qatar ved Persiabukta, sier den tidligere Taliban-tjenestemannen Mawlavi Qualmuddin til byrået.

– Selv om Taliban har et kontor i Qatar, pågår fredsarbeidet selvsagt også andre steder i regionen, blant annet i Saudi-Arabia og Tyrkia, sier en ledende afghansk tjenestemann til BBC.

– Men Saudi-Arabia har gjort en stor innsats som vi setter pris på, tilføyer han.

President Karzai skal ifølge BBC være irritert over at USA og Qatar har forsøkt å skape nytt liv i fredsprosessen uten å rådføre seg fullt ut med hans regjering. Taliban-lederne skal på sin side ifølge BBC være «forvirret» over den indre krangelen hos motparten. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2