afgh-sikkerhet-fn-F - FN-utsending roser sikkerheten i Afghanistan

Sikkerhetsforholdene i Afghanistan er nå samlet sett så gode at alt legger til rette for overføring av mer ansvar til regjeringen i Kabul, sier FNs spesialutsending. Han foreslår også fredsforhandlinger med Taliban.

Spesialutsendingen Staffan de Mistura framholdt onsdag at Afghanistan står ved et veiskille. De siste ukenes voldsaksjoner med flere titall drepte må ikke få skygge for den positive utviklingen, sa han på et møte i FNs sikkerhetsråd.

- Overføringen av ansvar og oppgaver er som et tog, og toget ruller framover. Alle signaler jeg har mottatt, tyder på at vi er i rute, tilføyde de Mistura, som likevel ikke la skjul på at rekken av nye, blodige angrep skaper bekymring.

FN-utsendingen mente neste skritt i arbeidet for fred i Afghanistan bør være økt innsats for å få i stand forhandlinger mellom regjeringen og opprørsmilitsen Taliban. - Vi ser et klart behov for dialog, sa han.

Storbritannias statsminister David Cameron sa under et besøk i Kabul tidligere denne uken at Taliban kan ha en politisk framtid. Han utelukket ikke at militsen med tiden kan komme til å delta i et regjeringssamarbeid i Kabul. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2