DE FØRSTE LIKENE HENTES OPP: Brasilianske soldater bærer lik etter  Air France flystyrten 1. juni 2009 ut av helikopteret. 228 personer med 32 ulike nasjonaliteter var om bord på Air France. (Foto: EVARISTO SA/AFP)
DE FØRSTE LIKENE HENTES OPP: Brasilianske soldater bærer lik etter Air France flystyrten 1. juni 2009 ut av helikopteret. 228 personer med 32 ulike nasjonaliteter var om bord på Air France. (Foto: EVARISTO SA/AFP)

75 døde hentet opp fra Air France-vrak

Tilsammen 75 døde er hentet opp fra Air France-flyet som styrtet utenfor kysten av Brasil for to år siden. Men de er ennå ikke indentifisert.

Likene ble brakt opp etter at hoveddelen av vraket ble funnet for en tid siden, opplyser visepresident Robert Soulas i støttegruppen for de pårørende over det amerikanske TV-selskapet CNN.

Les også:Første omkomne hentet opp fra Air France-flyvraket

Air France-flyet var på vei fra Rio de Janeiro i Brasil til Frankrikes hovedstad Paris styrtet i Atlanterhavet 1. juni 2009. Alle de 228 om bord mistet livet.

Les også: - Air France-flyet «løste seg opp i luften»

Hoveddelen av flyvraket ble funnet i april i år. Rundt 50 døde ble funnet i dagene etter styrten. Talsmannen for de pårørendes organisasjon sier han ikke ser det som spesielt viktig å bringe de døde opp.

- Personlig ville jeg ha foretrukket at likene av våre kjære var forblitt på havbunnen, sier Robert Soulas til CNN.

Flyet forsvant rundt 300 kilometer fra den brasilianske byen Natal, i nærheten av øygruppen Fernando de Noronha. Kontrolltårnet mistet kontakten med flyet ved åtte-tiden norsk tid, like etter at det tok av fra en lufthavn ved Rio de Janeiro med kurs for Paris.

Undersøkelser av flyets siste automatiske overføring, indikeret at mange deler hadde feil allerede før det tok av over Atlanteren.

Flyvraket ble funnet i april i år, og begge de «svarte boksene» fra flyet er nå hentet opp fra havbunnen. Boksen som inneholder taleregistratoren ser ut til å være i god stand.

Les også:Air France-ulykken: – De svarte boksene er intakte

Funnene vil etter alt å dømme gjøre oppgaven betraktelig lettere for etterforskerne som forsøker å finne årsaken til ulykken. Det mistenkes at sviktende fartsmålere er grunnen til styrten, men uten ferdsskriverne hadde dette vært umulig å bekrefte eller avkrefte

228 personer med 32 ulike nasjonaliteter var om bord på Air France, flight 447.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2