Ifølge AFP skal nærmere 290 personer være arrestert etter at de barket sammen med opprørspolitiet på tre forskjellige steder i storbyen.  (Foto: STRINGER/MALAYSIA/REUTERS)
Ifølge AFP skal nærmere 290 personer være arrestert etter at de barket sammen med opprørspolitiet på tre forskjellige steder i storbyen. (Foto: STRINGER/MALAYSIA/REUTERS)

Tusenvis demonstrerer i Malaysia

Flere hundre demonstranter skal være arrestert i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur.

Ifølge AFP skal nærmere 290 personer være arrestert etter at de barket sammen med opprørspolitiet på tre forskjellige steder i storbyen.

Omtrent 15.000 demonstranter hadde samlet seg utenfor to moskeer og et kjøpesenter for å uttrykke sin misnøye med en lov myndighetene ønsker å fornye.

En av demonstrantene var opposisjonslederen Anwar Ibrahim, som kalte politiaksjonen uberettiget. Han hevdet også at landets nye statsminister, Najib Razak, har ødelagt for seg selv ved å sette inn politiet mot demonstrantene.

- Han skulle ha bedt opposisjonsledere stanse demonstrasjonene i stedet, sier Ibrahim.

Den omstridte lovgivningen gjør det mulig for myndighetene å holde folk arrestert så lenge de vil, uten å gi dem rettslig behandling. Loven stammer fra kolonitiden og er brukt mot så vel terrormistenkte som politiske dissidenter. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2