Ti personer drept masseskyting i Los Angeles

Politiet bekrefter at ti personer er drept og at minst ti er skadet i en masseskyting i Monterey Park. Gjerningspersonen beskrives som en mann av asiatisk opprinnelse, og er fremdeles på frifot.

Store politistyrker rykket søndag morgen norsk tid ut etter en masseskyting i byen Monterey Park i Los Angeles, California.

Skytingen startet på et utested lørdag kveld klokken 22.22 lokal tid, etter at det hadde vært en stor feiring av kinesisk nyttår i området tidligere, opplyser politikilder og vitner til Los Angeles Times.

Sheriff i Los Angeles, Robert G. Luna, forteller at ti mennesker ble sendt til sykehus.

– Minst ti av dem var døde. Skadeomfanget til de skadde varierer, fra kritisk til stabil, sier Luna.

Søndag ettermiddag kjenner politiet fremdeles ikke identiteten til den mistenkte, men har fått en beskrivelse fra vitner.

– Det er snakk om en mann av asiatisk opprinnelse. Vi snakker med vitner, ofre og har fått ulike beskrivelser av én mistenkt. Vi vil bruke alle tilgjengelige ressurser på å fange denne personen så raskt som mulig, opplyser Luna.

Motivet bak masseskytingen er fremdeles under etterforskning.

Nyttårsfeiring

En restaurant-eier i gaten hvor skytingen skjedde, Seung Won Choi, sier til Los Angeles Times at tre personer løp inn i restauranten hans og ba ham om å låse døren.

– De sa at det var en mann med et automatvåpen i området, sier han.

 Foto: TNLA/Reuters
Foto: TNLA/Reuters

Mannen brukte ifølge opplysningene til Won Choi flere runder med ammunisjon.

Titusenvis hadde samlet seg i sentrum av Monterey Park, som har et stort kinesisk-amerikansk samfunn, i forbindelse med nyttårsfeiringen, skriver avisen.

Feiringen skulle vare fra klokken 10 på morgenen til 21 lørdag kveld lokal tid. Etter planen skulle det være en nyttårsfestival som gikk over to dager, men søndagens arrangement er nå avlyst.

Dette er den verste masseskytingen i USA siden mai 2022, da 19 elever og lærere ble drept på en skole i Uvalde, Texas.