Tautrekking om budsjettkutt i USA

President Barack Obama og hans republikanske motstandere utvekslet tirsdag tilbud og mottibud for å avverge en budsjettkrise ved nyttår.

Mens tilbudene og forslagene ble sendt fram og tilbake i full offentlighet, foregikk det intense forhandlinger bak kulissene om budsjettkutt og skatteøkninger.

En talsmann for flertallslederen i Representantenes hus John Boehner sa at de tirsdag sendte et nytt detaljert forslag til Obama som svar på et forslag Obama sendte dem mandag.

Innholdet i Boehners forslag er ikke kjent, men litt senere svarte Obama med å tilby seg å redusere skatteøkningen for de rike han vil ha, fra 1.600 milliarder dollar til 1.400 milliarder dollar over ti år.

Men det var ikke godt nok for Republikanerne, ifølge en talsmann for Boehner. Boehner selv gikk på talerstolen i Kongressen for å kreve å få vite mer om hva slags budsjettkutt Obama har tenkt seg for å redusere budsjettunderskuddet

– Vi venter fortsatt på at Det hvite hus skal fortelle hvilke kutt presidenten er villig til å gjøre som ledd i den balanserte tilnærmingen han har lovet det amerikanske folk, sa Boehner. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2