ANERKJENT SKUESPILLER: Skuespilleren ble 96 år gammel, Foto: Casey Curry / NTB. 
ANERKJENT SKUESPILLER: Skuespilleren ble 96 år gammel, Foto: Casey Curry / NTB. 

Skuespiller Angela Lansbury er død

Hun ble 96 år gammel.

Den kjente skuespilleren Angela Lansbury døde tirsdag.

– Barna til Dame Angela Lansbury er triste over å kunngjøre at moren deres døde fredelig i søvne hjemme i Los Angeles klokken 01.30 i dag, tirsdag 11. oktober 2022, bare fem dager før hennes 97-årsdag, sa familien i en uttalelse.

Dette melder flere amerikanske medier, derav NBC News.

Stjernen er blant annet kjent for å ha spilt i «Murder, She Wrote», og den syngende tekannen i «Skjønnheten og Udyret».

Broadway-stjerne

Lansbury dukket først opp på Broadway i 1957 i «Hotel Paradiso». I 1964 spilte hun hovedrollen i sin første Broadway-musikal, «Anyone Can Whistle». Hun fikk sin sitt store gjennombrudd med hovedrollen som den frisinnede tittelfiguren i «Mame» i 1966. Hun vant sin første Tony Award for den forestillingen.

Med hele 14 Broadway-titler, har skuespilleren totalt syv Tony-nominasjoner, og fem priser. Den siste fikk hun i 2009 for beste skuespillerinne i «Blithe Spirit».

TONY-VINNER: Angela Lansbury tar imot sin Tony-pris for beste skuespillerinne i et skuespill, for sin rolle i 'Blithe Spirit' ved den 63. årlige Tony Awards i New York i 2009. Foto: Seth Wenig / AP Photo
TONY-VINNER: Angela Lansbury tar imot sin Tony-pris for beste skuespillerinne i et skuespill, for sin rolle i "Blithe Spirit" ved den 63. årlige Tony Awards i New York i 2009. Foto: Seth Wenig / AP Photo

Under den 75. årlige Tony Awards i juni 2022 mottok skuespilleren den prestisjetunge spesialprisen for livslang innsats.

Den britiske skuespilleren har også hatt en lang karriere på TV og film. Flere fans kjenner henne igjen som detektiven Jessica Fletcher i TV-serien med samme navn. Serien gikk fra 1984 til 1996.