Mannen ble mildt sagt lite fornøyd over å ha fått gebyr   og reagerte med å angripe parkeringsvakten. Han stakk også av med vedkommendes dataenhet. Men ettersom politiet har registreringsnummeret på bilen, bør det være gode muligheter til å finne mannen. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
Mannen ble mildt sagt lite fornøyd over å ha fått gebyr og reagerte med å angripe parkeringsvakten. Han stakk også av med vedkommendes dataenhet. Men ettersom politiet har registreringsnummeret på bilen, bør det være gode muligheter til å finne mannen. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

Parkeringsvakter presses til juks

Parkeringsvakter blir presset til å jukse med bøter, hevder de ansattes egen organisasjon.

– Vi har parkeringsselskaper som sier at hvis du ikke skriver ut så og så mange bøter, så får du sparken, sier distriktssekretær Geir Gamborg-Nielsen i Norsk Arbeidsmandsforbund til Aftenposten.

Ifølge forbundet får parkeringsvaktene også opplæring i å skrive ut bøter som ikke er reelle, samtidig som lønnen deres blir knyttet opp mot hvor mange bøter de skriver ut.

– Parkeringsvakter forteller oss at ledelsen presser dem til å skrive ut bøter som ikke er reelle. Vi hører om en del ting som ikke tåler dagens lys, sier Gamborg-Nielsen.

LES OGSÅ: Parkeringsvakter får provisjon for bøter

– Enkelte parkeringsvakter forteller at de har lært hvordan de kan fotografere frontruter slik at parkeringslappen ikke synes. De synes dette går på deres ære og samvittighet løs, sier han.

Verstingene er selskaper som ikke er organisert i bransjeforeningen Norges parkeringsforening (Norpark), hevder Arbeidsmandsforbundet, som rett nok også har fått klager fra ansatte i selskaper som er tilsluttet Norpark. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2