65 elever ved Asker vgs. i karantene etter fest

Kommuneoverlege i Asker sier det er sterk mistanke om mutert virus.

I et infoskriv fra Asker videregående skriver kommuneoverlege Meera Grepp og rektor Cathrine Kittilsen Zandjani ved Asker vgs at en elev på 3. trinn har fått påvist koronasmitte onsdag 03.03.21.

– Det er ikke påvist mutert virus, men det er sterk mistanke om det. Eleven har ikke vært på skolen i smitteførende periode. Smitteoppsporing i gang, skriver de.

Smittesporingsteamet har avklart at mange ungdommer har vært på fest med den smittede i smitteførende periode 26. og 27. februar.

Ber elevene holde ut

Alle som har vært på disse festene i helgen settes i karantene fra i dag 03.03 og bes om å teste seg snarest mulig.

Videre ber kommuneoverlege Grepp deres familier om å være i avklaringskarantene inntil negativ test hos ungdommen.

– Jeg oppfordrer alle til å vente med å dra på fest. Hvis vi skal kunne være mer sosiale mot sommeren må vi vente nå, sier Grepp til TV 2.

Hun syns det er ugreit at mange velger å samles tett nå, til tross for en sterk anbefaling om å ikke ha flere enn fem gjester utover egen husstand.

Mistanke om utbrudd

– Det er ikke slik at alt som ikke er forbudt nødvendigvis er greit å gjøre, sier hun.

Kommuneoverlegen opplyser om at de fortsatt venter på testsvar, og at det hittil derfor kun er bekreftet ett smittetilfelle.

Det aktuelle smittetilfellet er ikke analysert enda, men vedkommendes smittevei stammer fra et mutert virustilfelle. De har derfor sterk mistanke om at det dreier seg om et utbrudd av mutert virus.