Norsk VM-poeng etter tøff duell

Norge var fullt på høyde med Tsjekkia i mandagens VM-kamp i ishockey. Den endte med 3-3 etter forlengning.

På straffeslagene vant tsjekkerne 1-0. Alle de tre norsk gutta bommet på sine forsøk. Men de kunne likevel glede seg over et noe overraskende VM-poeng.

For to år siden slo Roy Johansens utvalgte Tsjekkia med 3-2 i Mannheim. Det var mot et bra tsjekkisk lag som senere vant hele VM. Årets utgave av Tsjekkia er nok ikke like godt besatt som tidligere utgaver, men er uansett en god hockeynasjon.

– Jeg gleder meg over at gutta jobbet hardt og helhjertet. Vi hadde sjansen til å gjøre 4-3, men marginene var ikke med oss. Straffer er alltid tilfeldig. Alle fikk bidra og spille som et lag. På baklengsmålene gjorde vi småfeil, men slik er det som oftest i ishockey, sa Johansen til Max etter kampen.

Nordmennene fikk en flott start på kampen. Etter å ha ridd av en tidlig norsk utvisning, fikk Norge muligheten fem mot tre. Tre tsjekkiske spillere måtte i tur og orden ta turen innom utvisningsboksen.

Det straffet seg. Mathis Olimb satte pucken i mål fra skrått hold etter å ha blitt framspilt av sliteren Jonas Holøs.

De norske ishockeykrigerne viste at de er med VM ikke bare for å slå bort pucken. Norge tok nok en gang føringen tidlig i midtperioden. Alltid innsatsfylte Lars Erik Spets satte inn 2-1 etter pasning fra Anders Bastiansen.

Litt for enkelt fikk tsjekkerne sin utligning til 2-2. Scoringen kom litt mot spillets gang, og David Kreicji fikk helt uhindret skyte et knallhardt håndleddsskudd i nettet bak en ellers god Lars Haugen.

Tsjekkerne tok ledelsen for første gang da Michal Frolik satte inn 3-2-målet. Jonas Holøs dundret inn 3-3, og nordmennene øynet et nytt håp om poeng.

Norge har spillefri i VM tirsdag. Onsdag er Italia som er motstander. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2