SPERRET: E18 mot Oslo var i to og en halv time sperret etter at en mann ble skutt etter knivdrama. Foto: Karen Oline Setten/TV 2
SPERRET: E18 mot Oslo var i to og en halv time sperret etter at en mann ble skutt etter knivdrama. Foto: Karen Oline Setten/TV 2

Mann ble skutt av politiet – siktet for trusler med kniv

Mannen som ble skutt av politiet etter at han prøvde å ta seg inn i flere biler på E18 i Oslo med kniv, har fått status som siktet.

Mannen, som er i 50-årene, er siktet for grove trusler med kniv, opplyser Oslo-politiet i en pressemelding.

Han er noe kjent for politiet fra før.

– Politiet er fortsatt i en tidlig fase av etterforskningen, og det er også for tidlig å si noe om motiv, eller bakgrunn for hendelsen, sier Sasha Danest Ingebrigtsen, politiadvokat i Oslo politidistrikt.

SKUTT: En mann ble skutt av politiet på E18 ved Bygdølokket i Oslo tidlig onsdag morgen etter å ha truet personer med kniv. Foto: Lise Åserud / NTB
SKUTT: En mann ble skutt av politiet på E18 ved Bygdølokket i Oslo tidlig onsdag morgen etter å ha truet personer med kniv. Foto: Lise Åserud / NTB

Politiet jobber med å hente inn informasjon og avhøre vitner.

Forsvarer Vegar Aaløkken sier til TV 2 at han ikke har vært i kontakt med den siktede ennå.

– Kan du si noe om tilstanden hans?

– Jeg vet ikke hva slags tilstand han er i nå, sier forsvareren.

Skutt i beinet

Politiet skjøt mannen i et bein etter at han skal ha truet bilister med kniv på E18 i Oslo onsdag morgen.

Det opplyste operasjonsleder Per Ivar Iversen til TV 2.

Han får behandling på sykehus, og er ikke alvorlig skadd. Det er ikke rapportert om andre skadde.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 05.20, og var på stedet etter fem minutter, ifølge Iversen.

– Ved politiets ankomst, er der en person i besittelse av kniv som prøver å komme seg inn i flere biler, sa operasjonsleder Sven Christian Lie til TV 2 tidlig onsdag morgen.

Tre personer har status som fornærmet per nå, opplyser politiet.

– Dette er en hendelse som politiet ser alvorlig på. Politiet er opptatt av at tredjepersoner ikke skal komme til skade når noe slikt oppstår, og så det derfor nødvendig å avfyre skudd mot personen, sier politiadvokat Sasha Danest Ingebretsen i en epost til TV 2.

Fremstår som en enkelthendelse

Det er gjennomført avhør av fornærmede på stedet og vitner til hendelsen, melder politiet i en pressemelding tidligere onsdag.

– I tillegg er det tatt kriminaltekniske undersøkelser og det er fortsatt behov for å hente inn flere opplysninger før vi kan konkludere om årsaken til hendelsen. Per nå fremstår dette som en enkelthendelse, som ikke har noen sammenheng med det høye trusselnivået, heter det i meldingen.

Politiet har kontroll på kniven som skal ha blitt brukt.

– Politiet har avhørt flere vitner på stedet, og ønsker ikke å opplyse om hva vitnene har forklart om hendelsen. Det er fortsatt tidlig i etterforskningen, sier politiadvokat Ingebretsen.

E18 var stengt i to og en halv time etter hendelsen.

Spesialenheten for politisaker er rutinemessig varslet om saken.

Mer innhold fra TV 2