Kvinne overfalt og knivstukket – mann siktet etter politijakt

Politiet karakteriserer hendelsen som et overfall. Kvinnen var ikke fra Notodden, og var ikke involvert i noen konflikter. Natt til søndag ble en mann innbrakt og siktet etter en omfattende politijakt.

Klokken 22.09 søndag kveld fikk politiet melding om at en kvinne var knivstukket på Notodden. Hun er ikke livstruende skadd, opplyser politiet i en pressemelding mandag. Hun behandles på sykehus.

Etter kort tid ble det klart at gjerningsmannen hadde stukket av, og politiet iverksatte søk som fortsatte utover natten.

Person siktet

Like før midnatt opplyste politiet at en person var innbrakt forbindelse med hendelsen. Klokken 02.26 natt til mandag meldte politiet at den innbrakte mannen hadde fått status som siktet i saken.

– En mann i slutten av tenårene er pågrepet og siktet for grov kroppsskade, opplyser politiadvokat Tine Henriksen mandag.

Mannen erkjenner ikke straffskyld, opplyser hans advokat Heidi Ysen til TV 2.

Politiet opplyste først at de ikke ville låse seg til vedkommende i sin etterforskning.

– Verken fornærmede eller den pågrepne er foreløpig avhørt. Dette er noe vi tar sikte på å gjennomføre i løpet av dagen. Slik saken står nå er det ingenting som tilsier at vi ser etter en annen gjerningsperson, sier Henriksen mandag.

Overfalt på offentlig sted

Politiet har ikke avdekket noen personlig relasjon eller forbindelse mellom fornærmede og den antatte gjerningsmannen.

– Kvinnen bor ikke her, og var tilfeldigvis i Notodden. Hun er ikke involvert i noen konflikter. Dette er å regne som et overfall, sa operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud til TV 2 søndag kveld.

Han kan ikke gå nærmere inn på hendelsesforløpet og vitneobservasjonene.

– Vi snakker med vitner og samler informasjon nå, og jeg må komme tilbake med mer når det arbeidet er fullført, sa han.

Han understreker at politiet fortsatt ønsker tips fra publikum i saken.

– Vi har også fått flere tips, og arbeider videre med det.

Område sperret av

I totiden natt til mandag bekreftet han at status for den innbrakte personen fortsatt er den samme, og at politiet søker med like høy grad av prioritering.

Ifølge Telemarksavisa er et større område rundt Notodden skysstasjon i sentrum sperret av.

Relatert

Mer innhold fra TV 2