Kerry presses på bevæpning av Syria-opprørere

Saudi-Arabia og Qatar ønsker militær støtte til opprørerne i Syria. Men USA nekter av frykt for at våpen skal komme på avveie.

USAs utenriksminister John Kerry er på rundreise i Midtøsten. Mandag møtte han tjenestemenn fra den regionale samarbeidsblokken GCC og palestinernes president Mahmoud Abbas. Tirsdag møter han blant annet emiren av Qatar samt landets statsminister.

GCC-land som Qatar og Saudi-Arabia ønsker at USA skal gi direkte våpenstøtte til Syrias opprørere, men Kerry er skeptisk.

– Den moderate opposisjonen har evne til å sikre at våpnene når dem, og ikke havner på feil hender. Men det kan ikke garanteres at det ene eller andre våpenet ikke havner på feil hender, sa utenriksministeren.

Kerry nøyer seg med å si at USA vil «gi makt til» den syriske opposisjonen, som i to år har utkjempet en blodig borgerkrig mot president Bashar al-Assads styrker.

De sunnimuslimske kongedømmene Qatar og Saudi-Arabia har støttet Syrias opposisjon svært aktivt, ikke minst fordi Assad-regimet er en nær alliert av deres regionale erkefiende, det sjiamuslimske Iran. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2