NEDSLÅENDE BESKJED: Flere reisende med selskapet Detur skal ha fått beskjed om å betale hotellet selv. Foto: Privat.
NEDSLÅENDE BESKJED: Flere reisende med selskapet Detur skal ha fått beskjed om å betale hotellet selv. Foto: Privat.

Kaos i ferieparadis - turister kastet ut av hotell

Det råder fullt kaos i flere ferieparadis for mange sydenturister akkurat nå, etter brev om at turoperatøren Detur angivelig skal ha blitt solgt.

Mange skal ha blitt kastet ut av hotellene sine på dagen, dersom de ikke betaler for oppholdet selv, til tross for at de allerede har betalt gjennom reisearrangøren Detur.

Dette skriver flere svenske og danske medier torsdag, men det er ukjent hvor mange norske reisende som er berørt av kaoset.

TV 2 ønsker å komme i kontakt med berørte gjester. Ta kontakt på: tips@tv2.no

– Vi skulle reist til Tyrkia i morgen tidlig med Detur, denne ble kansellert 16.50 i ettermiddag! Så dette berører norske kunder også, skriver en kvinne til TV 2 etter å ha lest saken.

Slåsskamper på hotell

Flere flyavganger er kansellert og mange blir ombooket til tidligere avganger hjem. På et hotell i Alanya, skal det ha oppstått slåsskamper mellom gjester og hotellansatte, skriver SVT.

Mange frustrerte gjester skriver sinte innlegg på facebook, hvor de ber om hjelp til å håndtere problemene og det er opprettet en gruppe som heter: «Vi som har blitt lurt av Detur».

– Nå er jeg så forbanna her. Detur ringte og sa at jeg må reise hjem i dag. Fly neste fredag er kansellert, står det i et innlegg.

Må betale hotell selv

Noen av gjestene som allerede er på ferie har mottatt et brev om at selskapet skal ha skiftet eier, uten at det blir spesifisert hvem den nye kjøperen er.

– Du må betale for hotellet selv og ta med kvittering/faktura, står det i brevet.

– Etter vår nye eier har fått tilgang på overføringene vil du få pengene refundert, står det videre.

Tyrkiske medier skriver at selskapet vil ta en pause i driften for å redusere risikoen og utvikle en ny forretningsmodell, og refererer til en uttalelse fra Detur. Den samme informasjonen har blitt sendt ut på e-post til andre kunder.

Flere økonomiske påvirkninger

I en e-post til TV 2 bekrefter selskapet at de siste årene har vært tunge for selskapet.

«De siste årene har ført til turbulens og utfordringer utover det som er vanlig for reise-, transport- og reiselivsnæringen. Først en pandemi som la et lokk globalt på reise- og gjestfrihetsindustrien og deretter under omstartsprosessen; passproblemer, problemer på flyplasser og på destinasjonene som har vært stengt i lang tid og streiker på flyselskaper og flyplasser har gjort veien tilbake lengre og vanskeligere enn forventet og håpet på», står det innledningsvis.

Detur nevner også den pågående krigen i Europa, som bidrar til å påvirke økonomien i selskapet, og at selskapet derfor har behov for en omstart.

Kansellerer 2022

«Detur har derfor besluttet å gjennomgå driften for å foreta en restart med rekapitalisering av selskapet samtidig som det gjennomføres en omorganisering med blant annet innføring av forbedret og utviklet teknologi for bedre å møte fremtidens utfordringer i beste måten».

Selskapet kansellerer derfor hele den resterende chartersesongen i 2022, men skriver at det skal dreie seg om en midlertidig pause.