SLAGET: Will Smith mistet besinnelsen og ga Chris Rock en ørefik under årets Oscar-utdeling. Nå åpner Smith opp på Instagram. Foto: Chris Pizzello
SLAGET: Will Smith mistet besinnelsen og ga Chris Rock en ørefik under årets Oscar-utdeling. Nå åpner Smith opp på Instagram. Foto: Chris Pizzello

Will Smith: – Tenkte ikke over hvor mange jeg såret

Det har vært stille fra Will Smith siden han fiket til Chris Rock under Oscar-utdelingen i mars. Nå svarer han på spørsmål i en video på Instagram.

Skuespiller Will Smith skapte internasjonale overskrifter da han stormet scenen og klappet til komiker Chris Rock, etter at han dro en vits om kona til Smith og hennes hårtap.

Fredag har Smith publisert en fem minutter lang video for sine 64 millioner følgere på Instagram, hvor han svarer på spørsmål.

– I løpet av de siste månedene har jeg tenkt mye og jobbet mye med meg selv, innleder Will Smith.

Ble tåkete

– Ingen del av meg mener det var den rette måten å oppføre meg i det øyeblikket. Ingen del av meg tenker det var den optimale måten å håndtere en følelse av respektløshet eller fornærmelser.

UNNSKYLD: Will Smith legger seg paddeflat i en video på Instagram. Foto: Skjermdump Instagram
UNNSKYLD: Will Smith legger seg paddeflat i en video på Instagram. Foto: Skjermdump Instagram

På spørsmål om hvorfor han ikke sa unnskyld til Rock under takketalen sin, svarer han at han ble tåkete.

Beklager familien til Rock

Smith sier han har sendt melding til Rock, som skal ha svart at han ikke er klar for å snakke.

– Jeg vil si til deg, Chris, jeg beklager til deg. Min oppførsel var uakseptabel, og jeg er her når du er klar til å snakke.

Smith ønsker å beklage overfor Rocks familie.

– Jeg tenkte ikke over hvor mange jeg såret i det øyeblikket. Jeg ønsker å si unnskyld til Chris sin familie, til moren og faren hans.

Utestengt

Will Smith tok hjem Oscar-prisen for beste mannlige skuespiller for hans innsats i filmen King Richard, men det havnet raskt i skyggen som følge av hans opptreden under prisutdelingen.

Det famøse Oscar-slaget har høstet sterke reaksjoner. Oscar-akademiet gikk kort tid etter hendelsen ut på Twitter og fordømte enhver form for vold.

Will Smith får ikke delta på de neste ti Oscar-utdelingene, opplyste Akademiet en uke etter hendelsen.

Han får heller ikke delta på andre arrangementer i regi av akademiet. Ifølge Deadline skal Smith ha sagt at han aksepterer og respekterer avgjørelsen.