– Widerøe sparer 10 millioner i avgifter neste år

Samferdselsdepartementet mener det er helt urimelig av Widerøe å skylde på avgiftene når de varsler kutt av 1.600 flyginger i distriktene. Avgiftene er på vei ned ifølge statssekretær Geir Pollestad (Sp).

Mandag ble Widerøe innkalt til et møte hos statssekretæren etter at selskapet fredag varslet at de vil redusere rutenettet med 1.600 flyginger som følge av at startavgiftene øker fra nyttår. Widerøe sa i en pressemelding at startavgiften øker med 24 prosent fra nyttår og at avgiftsøkningen vil påføre Widerøe et tosifret millionbeløp i årlig tap på det kommersielle rutenettet.

– Vi stiller oss veldig undrende til den beskrivelsen Widerøe har gitt. Den foreslåtte endringen i startavgiften vil bety mellom 100 og 160 kroner per flyavgang. Hvis Widerøe fyller flyene med 40 passasjerer, tilsvarer avgiftsøkningen mellom 2 kroner og 50 øre og 4 kroner per passasjer, sier Pollestad til NTB.

Han stiller seg «totalt uforstående» til Widerøes påstand om avgiftsøkninger på 40 prosent.

– Ja vi øker startavgiften noe. Men samtidig går flysikringsavgiften ned. Tall vi har fått fra Avinor, viser at Widerøe samlet sett får en reduksjon i de to avgiftene på rundt 10 millioner. Det er ikke slik at det kommer et avgiftssjokk, eller noen markant økning. Widerøe vil få en nedgang i avgiftene neste år, sier Pollestad. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2