Widerøe-landing på Torp var ingen nødlanding

Sandefjord lufthavn Torp slo full alarm da et Widerøe-fly ba om å få lande fredag formiddag, men ifølge flyselskapet varslet de aldri om problemer.

Flyet hadde problemer med hydraulikkpumpene, men det var aldri snakk om en nødsituasjon, siden flyet hadde reservesystemer for dette, ifølge TV 2.

Widerøe hadde besluttet at flyet, som var på vei til Newcastle fra Stavanger, skulle foreta en kontrollert landing på Torp for å bytte maskin. På Torp ble situasjonen oppfattet som langt mer dramatisk og politi, brannvesen og ambulanser ble sendt til flyplassen for å være i beredskap ved en eventuell ulykke.

Ifølge Widerøes kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien må ruteendringen ha blitt feiloppfattet av Torp. Han skjønner ikke hvorfor, da pilotene ifølge ham aldri sendte ut noen meldinger om problemer.

Driftssjef Per Erik Bakke ved Sandefjord lufthavn Torp forklarer at vanlige prosedyrer ble fulgt da Avinors lufttrafikktjeneste satte i gang beredskapsrutiner for Widerøe-flyet som var på vei til flyplassen.

– Lufttrafikktjenesten i kontrolltårnet fikk en melding fra besetningen om bord i flyet at de hadde hydraulikkproblemer. Tårnet meldte fra til lufthavnvakta som iverksetter nødvendige prosedyrer. Utover det kjenner jeg ikke til flere detaljer der, sier han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2