Vil ikke kommentere skyldspørsmålet

Den 36 år gamle franskmannen som er siktet for overlagt drap på sin norske samboer på Kolbotn i juli, ønsker ikke å kommentere skyldspørsmålet.

I avhør med norsk politi i Polen denne uka ville mannen verken si ja eller nei på spørsmålet om straffskyld, opplyste politiet på en pressekonferanse i Ski lørdag formiddag.

– Siktede forklarte seg noe om sine bevegelser fram til han ble pågrepet i Polen. Han har også gitt en begrunnelse for hvorfor han var i Polen, men han ønsket ikke å kommentere siktelsens innhold og skyldspørsmål, sier politiadvokat Lars Erik Østbye i Follo politidistrikt.

Flere detaljer om hva mannen har forklart i avhøret ville politiet ikke gi.

– Av hensyn til etterforskningen vil jeg ikke opplyse om hva slags beslag det er snakk om, sier Østbye.

Det er fortsatt uvisst hvor lang tid det vil ta før den siktede kan bli utlevert til Norge.

– Vi håper på en utlevering innen to-tre uker, og vi jobber også med å få bilen og hunden hans til Norge, sier Østbye.

– Han har det etter forholdene bra, men det er klart at det er noe annet å sitte i varetekt i Polen enn i Norge, blant annet på grunn av språket. Siktede har samtykket til utlevering og ønsker å komme til Norge så fort som mulig, sier Østbye.

I avhøret var mannen opptatt av hvordan det går med sønnen, som ble gjenforent med sin mormor i Norge etter at den siktede ble pågrepet.

– Han var opptatt av sønnen og spurte om hvordan det går med ham, sier Østbye.

Camilla Samira Olsen ble funnet drept på Kolbotn 31. juli. Hennes samboer er siktet for overlagt drap og for bortføring av parets ett år gamle sønn.

Mannen ble pågrepet av polsk politi mandag 2. august. Barnet er gjenforent med sin mormor i Norge, som har midlertidig omsorg for gutten. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2