Vil ha 28-åring i varetekt etter dynamittfunn

Politiet fant dynamitt og narkotika hos Porsgrunn-mann.

En 28 år gammel mann fra Porsgrunn blir fremstilt for varetektsfengsling onsdag etter at det mandag kveld ble funnet dynamitt i leiligheten han disponerer like utenfor sentrum av byen.

– Vi vil be om fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud, to av ukene i isolasjon, fordi vi mener det foreligger fare for bevisforspillelse. Han vil bli siktet for oppbevaring av narkotika og for ikke å ha tillatelse til å oppbevare sprengstoff, sier jourhavende jurist Asle Sandnes i Telemark politidistrikt til NTB.

Ti personer ble evakuert etter at det ble funnet 4,3 kilo dynamitt i firemannsboligen der 28-åringen bor.

Fant dynamitt og narkotika

De fikk flytte tilbake ved 1-tiden natt til tirsdag etter at bombegruppa fra Oslo politidistrikt hadde gjennomsøkt huset.

Politiet kom over dynamitten da de ransaket mannens bolig ved 18.30-tiden i forbindelse med en annen sak han var mistenkt i. Det ble funnet flere typer narkotika i leiligheten, i tillegg til dynamitten.

– Han har flere straffbare forhold bak seg, men ingen av dem involverer sprengstoff. Siktede opptrer samarbeidsvillig i avhør, sier politiadvokat Ole-Jacob Schelver i Telemark politidistrikt til NTB. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2