EN GLAD MANN: Viggo Kristiansen ser frem til å komme i gang med livet sitt etter å ha sittet 21 år i fengsel. Foto: Christian Roth Christensen / TV
EN GLAD MANN: Viggo Kristiansen ser frem til å komme i gang med livet sitt etter å ha sittet 21 år i fengsel. Foto: Christian Roth Christensen / TV

Viggo Kristiansen til TV 2: – Nå kan livet begynne

Viggo Kristiansen (43) får ti millioner kroner i forskudd på oppreisningen etter å ha blitt frikjent i Baneheia-saken. Nå gleder han seg til fremtiden.

Viggo Kristiansen har de siste ukene feiret jul som en fri mann for første gang siden han ble pågrepet i Baneheia-saken høsten 2000.

I desember ble han frikjent for dobbeltdrapene og voldtektene i Baneheia.

Samtidig varslet advokat Bjørn André Gulstad at han vil kreve mange millioner kroner i erstatning til Viggo Kristiansen.

Tirsdag opplyser Gulstad til TV 2 at vedtak om forskuddsutbetaling er fattet. Det betyr at Kristiansen nå får 10 millioner kroner på konto om kort tid.

Gulstad varsler at de nå fortsetter prosessen med den endelige utbetalingen, som trolig blir på mange titalls millioner.

Eksperter har anslått at det endelige beløpet kan bli meget høyt.

Kristiansen: Vent, så får du se

TV 2 var tirsdag i kontakt med Kristiansen, som er glad for at vedtaket om utbetaling nå er fattet.

– Nå skal livet begynne, og det skal bli veldig greit, sier han.

Etter at han ble løslatt fra Ila fengsel i fjor sommer har han bodd hjemme på gutterommet i foreldrenes hus i Kristiansand.

– Har du lyst til å flytte hjemmefra?

– Alt til sin tid, svarer Kristiansen.

– Er den tiden kommet nå?

– Bare vent, så får du se, svarer han lattermildt.

– En privatsak

Kristiansen sier imidlertid at han ikke kommer til å fortelle offentligheten om hva han skal bruke pengene sine til.

– Det synes jeg er en privatsak.

Selv om Baneheia-saken nå er et tilbakelagt kapittel for Kristiansen, er det fortsatt høyst uklart hva som skjer videre med meddømte Jan Helge Andersen.

Sistnevnte ble frikjent for drapet på den eldste av jentene, men i den nye etterforskningen av saken, er han nå formelt siktet for drapet.

Det er ventet at statsadvokatene i Oslo sender en innstilling om Andersens sak om kort tid.

Til slutt blir det opp til Riksadvokaten å avgjøre hva som skal skje videre.