SUKKERBETE: Matkontrollens Solveig Barstad har sjekket hvor sukkeret vi kjøper i Norge, og det er mer kortreist enn du tror.  Foto: Matkontrollen
SUKKERBETE: Matkontrollens Solveig Barstad har sjekket hvor sukkeret vi kjøper i Norge, og det er mer kortreist enn du tror. Foto: Matkontrollen

Vet du egentlig hvor sukkeret ditt kommer fra?

Det tar ikke lang tid å reise dit sukkeret gror. Mesteparten av sukkeret vi spiser i Norge kommer nemlig ikke fra Latin-Amerika eller Afrika, men fra Danmark(!).

Vi ser gjerne på sukker som en eksotisk råvare: Rør hogget for hånd i den tredje verden. Og selv om dette sukkeret selvfølgelig finnes i butikker og kafeer, kommer mesteparten vi spiser fra sukker-beter, som vokser under jorden i vårt naboland i sør.Tørr sommer, mye sukkerHalvannen times kjøretur fra København, mot grensen til Tyskland, ligger Falsters langstrakte sukkerbeteåkere.Matkontrollen vises rundt i området av Jørn Dalby, formann i foreningen Danske sukkerroedyr

Mer innhold fra TV 2