Vestre Viken vedtar bot på 500.000 kroner

Styret i helseforetaket Vestre Viken vedtar en bot på en halv million kroner etter at en 22 år gammel mann døde etter en kneoperasjon.

Fredag ble det klart at styret i Vestre Viken vedtar forelegget de er ilagt av politiet etter at fem av ni styremedlemmer stemte for. Politiet mener sykehuset brøt helsepersonelloven i forbindelse med dødsfallet.

Det var i desember i fjor at 22 år gamle Benjamin Lie fra Modum døde da han ble liggende flere timer uten tilsyn etter en operasjon ved Ringerike sykehus.

Ved innleggelse ble det gjort oppmerksom på at 22 åringen kunne ha hjerteproblemer, men etter operasjonen ble Lie raskt overført fra overvåkingen til vanlig sengepost. Her fikk han i løpet av natten tre doser med 5 milligram av morfinpreparatet Ketorax, langt mer enn dosen på 2,5 milligram som legen hadde forordnet skriftlig.

Styret i Vestre Viken skriver i sitt vedtak at de ser at «saken er svært komplisert og reiser en rekke spørsmål som ikke alle kan besvares på det nåværende tidspunkt», men velger likevel å vedta boten etter anbefaling fra administrerende direktørs anbefaling. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2