Venstre-Trine: – Jeg blir kvalm av å høre på LO

Venstre-leder Trine Skei Grande trapper ytterligere opp ordkrigen med fagbevegelsen og fyrer av denne salven: – LO gjør meg kvalm.

Venstre-lederen talte til landsstyret i forbindelse med at partiet lørdag presenterte samtlige av sine toppkandidater til Stortinget ved valget neste år. Hun viet mye tid til å fortelle om hvordan Venstres politikk vil gi mer nyskaping, flere bedrifter og dermed flere arbeidsplasser.

Men da er det ikke bare nødvendig å lempe på restriksjoner i arbeidsmiljøloven, en politikk som har fått LO-leder Roar Flåthen til å fastslå at Venstre står godt til høyre for Høyre og Fremskrittspartiet i arbeidslivspolitikken. Gründere må også gis samme rettigheter som andre arbeidstakere, mener Skei Grande som derfor vil tette det hun framholder som et stort hull i det sosiale sikkerhetsnettet.

– Jeg blir kvalm når de i LO snakker om brutalisering av arbeidslivet. De praktiserer millimeterrettferdighet for sine egne medlemmer, men bryr seg ikke om de enorme urettferdighetene i det norske sosiale sikkerhetsnettet, sa hun.

Hun fortalte om da hennes egen far fikk hjerteinfarkt og bekymringen i familien for hvordan det skulle gå rundt økonomisk når faren var ute av stand til å drive snekkerbedriften fra sykesenga.

– Sånn lærte jeg som seksåring at det å være selvstendig næringsdrivende, betydde at min pappa ikke hadde like mange rettigheter som andre pappaer når han ble syk, sa hun. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2