ROLIG: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum er ikke nevneverdig bekymret for en ny finanskrise. Foto: Marte Christensen / TV 2
ROLIG: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum er ikke nevneverdig bekymret for en ny finanskrise. Foto: Marte Christensen / TV 2

Vedum om bankkrisen: – Norge er godt rustet

Finansministeren er ikke veldig bekymret for at den økonomiske situasjonen vil føre til en ny finanskrise.

Børsene svinger og den økonomiske situasjonen i Europa er usikker. På onsdag falt Oslo Børs brutalt og hovedindeksen endte med en nedgang 3,74 prosent. Torsdag fortsatte nedgangen og hovedindeksen endte på minus 0,02 prosent, da Oslo Børs stengte for dagen.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) stoler på at norsk økonomi klarer å stå i stormen.

– Sånn er børsene, det kan ofte være svingninger og folk sikrer seg på ulikt vis. I bunn er det viktig at det norske bankvesenet er solid, sier han til TV2 torsdag i forkant av helgens landsmøte i Senterpartiet.

Solid banknæring

Vedum mener reguleringen vi har i Norge gjør at norsk banknæring er solid.

– Vi har hatt krevende tider i norsk bankvesen også tidligere, og derfor har vi en klar og streng regulering av hvilke kapitalkrav man har.

Han mener Norges tydelige reguleringer i banknæringen er grunnlaget for å kunne tåle slik uro som børsene opplever nå.

– Vi i Norge er godt rustet for å tåle slike svingninger, forteller Vedum.

Følger med

– Hvor bekymret er du nå?

– I Norge har vi en veldig solid banknæring, et sterkt Finanstilsyn og god bankregulering. Men selvfølgelig, har vi god kontakt med Finanstilsynet og Norges Bank for å følge med på det som skjer rundt oss, sier Vedum.

– Kan dette utvikle seg til å bli en ny finanskrise?

– Vi mener reguleringen vi har i Norge gjør at norsk banknæring er solid. Det har vært tydelige reguleringer nettopp fordi man skal kunne tåle litt mer uro. Det viser den situasjonen vi står i nå.