RAMMET AV BOMBEN: Bekir Güvenc gikk forbi regjeringskvartalet da bomben gikk av  og ble lettere skadet.
RAMMET AV BOMBEN: Bekir Güvenc gikk forbi regjeringskvartalet da bomben gikk av og ble lettere skadet.

Vaktsentralen blottlagt på nett

Departementenes servicesenter la kort tid etter 22. juli i fjor ut på nettet hvor den nye midlertidige vaktsentralen i regjeringskvartalet ligger.

Det er Departementenes servicesenter (DSS) som er ansvarlig for sikkerheten i regjeringskvartalet. På deres nettsider kunne du inntil NRK gjorde DSS oppmerksom på det lese hvor vaktsentralen i regjeringskvartalet ligger, melder NRK.

Les også: Seks av ti rettssakkyndige: – Breivik er tilregnelig

– Hvis en skal angripe noen, så er det jo viktig å slå ut kommunikasjons- og operasjonssystemer. Jeg synes dette vitner om mangel på sikkerhetskultur, sier Ståle Ulriksen ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI).

Etter 22. juli ble vaktsentralen flyttet fra kjelleren i Høyblokka til et annet bygg. Informasjon om hvor den nå ligger, har DSS hatt ute på sine hjemmesider i om lag ett år.

Fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) sier vaktsentralens beliggenhet kun er midlertidig, og at det ikke er noe i lovverket som tilsier at informasjonen om beliggenhet skal være hemmelig. Men hun understreker at beliggenheten til den permanente vaktsentralen ikke vil være offentlig.

– Vi må tenke sikkerhet i alt vi gjør i departementene og i våre underliggende etater. Da er det fornuftig ikke å ha den type opplysninger ute for offentligheten, sier hun. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2