- Vaksinen blir ikke stoppet

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) avviser rådet fra Bioteknologinemnda om å utsette innføringen av vaksine mot livmorhalskreft.

- Vaksinen kommer ikke til å bli stoppet. Dette er en vaksine som er bra for norske jenter, uttaler statssekretær Ketil Lindseth (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet i en e-post til NTB.

Uttalelsen kommer som en reaksjon på at det søndag kveld ble kjent at Bioteknologinemnda mener at det hefter for stor usikkerhet ved vaksinen mot livmorhalskreft (HPV) til at den bør gis til 12-åringer allerede fra høsten.

Lindseth viser til at en rekke land allerede har innført vaksinen, blant andre Nederland, Danmark og England.

- Prosessen forut for innføringen av vaksinen har vært bred, grundig og gått over flere år. Den har blant annet inneholdt en åpen høring. Vi har fått et klart faglig råd fra Folkehelseinstituttet om å innføre denne vaksinen. Det har vi valgt å følge. Et stort flertall i Prioriteringsrådet har også støttet innføring. På dette grunnlag har et enstemmig storting sagt ja, og bevilget midler til innføring av vaksinen som vil redde mange kvinneliv hvert eneste år fremover, sier Lindseth. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2